Ostrichoo - Veelgestelde vragen

Bezoek onze e-bike website.

Bezoek onze medische website.

Producten
Accessoires
Support
Over ons
Winkels

Veelgestelde vragen


Algemene vragen

Wat is de status van mijn bestelling?

Heeft u vragen over uw bestelling? neem dan contact op met onze klantenservice. Wij streven er altijd naar om uw bestelling binnen 3-5 werkdagen bij u thuis te bezorgen. Dit is geen garantie, maar we zullen altijd ons best doen! Verder krijgt u een mail van ons zodra uw bestelling is verzonden en nog een mail de avond voordat we de e-bike bij u thuis komen afleveren.

Kan ik een Ostrichoo e-bike via het fietsplan bestellen?

Dat kan! Meer informatie over het fietsplan kunt u hier vinden.

Hebben jullie een officiƫle vestiging?

Deze hebben wij niet, we werken compleet vanuit het web en eigen werkruimtes. Maar als u onze e-bikes wilt zien in een showroom kan dat bij Premiumbikes in Rotterdam. Adres: Slinge 139, 3085ER Rotterdam.


Vragen over service

Kan ik mijn Ostrichoo e-bike ook bij een lokale fietsenmaker laten repareren?

Dat is geen enkel probleem. Onze e-bikes zijn simpel en onderhoudsvriendelijk. Elke fietsenmaker zou deze kunnen repareren, echter als er een specifiek onderdeel vervangen moet worden qua elektronica, dan moet je wel bij ons of Premiumbikes zijn. Neem in zo'n geval contact op met onze klantenservice, dan regelen we dat.

Kan ik ook een serviceaanvraag doen wanneer ik geen servicepakket heb?

Ja natuurlijk, we rekenen 0,20 cent voorrijkosten vanuit Dordrecht gerekend en we hanteren normale tarieven voor reparaties.

Hoelang is mijn servicepakket geldig?

Er zit geen houdbaarheidsdatum op de servicepakketten, deze is voor altijd geldig voor jouw Ostrichoo e-bike. Echter vervalt deze wel als de e-bike van eigenaar verwisseld.


Vragen over het gebruik van een Ostrichoo e-bike

Kan ik beide oplaadpoorten van mijn accu gebruiken om op te laden?

Ja, de accu heeft 2 oplaadpoorten, maar gebruik nooit beide poorten tegelijk (als je twee opladers hebt). Dus nooit 2 opladers in beide poorten steken, want dan kan de accu te heet worden en kan het schadelijk zijn voor de accu. Welke poort je voorkeur heeft maakt verder niet uit!

Wanneer is mijn accu vol en stopt deze vanzelf met opladen?

In de oplader zit een lampje, kleurt deze rood dan is de accu nog aan het laden (niet vol). Wanneer deze groen kleurt, is de accu vol en zal de oplader ook vanzelf stoppen met opladen, simpel!

Hoe zet ik de e-bike aan?

De fiets gaat aan door de middelste knop ingedrukt te houden van de stuurbedieningspaneel totdat de lampjes gaan branden. Met de linker en rechter knop kan je standen aanpassen van low tot high.

Hoe gebruik ik de walk-assist?

Wanneer je fiets is beladen met zware tassen en je moet een stuk lopen ermee dan kan je de walkassist gebruiken. Deze activeer je door de linkerknop (-) op je stuurbedieningspaneel ingedrukt te houden. Laat je de knop los, dan stopt die weer. 

Waar zijn de andere knoppen voor links op het stuur?

Onze e-bikes zijn uitgerust met verlichting en een elektrische bel (toeter). De rode knop, daarmee zet je je voorlamp aan en met de groene knop kan je toeteren!

Hoe zet ik mijn achterlicht aan?

De Julius heeft ook een achterlicht die in de accu is ingebouwd, deze zet je aan door op de switch onder de achterlamp in te drukken. De Nero heeft geen achterlicht.

Wanneer geeft de elektrische motor kracht?

De motor geeft alleen power als je je trappers roteert. Wanneer je remt en stopt met trappen, dan zal de motor ook stoppen met kracht geven. In beide remmen en je trapas zitten sensoren die dit bijhouden en door communiceren naar de motor.

Wanneer moet ik schakelen van versnelling?

Schakel alleen van versnelling als je aan het fietsen bent, dus niet bij stilstand. Bij stilstand schakelen kan er voor zorgen dat je de afstelling van je versnellingen misvormd raken en dat wil je natuurlijk niet. Schakel dus op tijd terug als je voor een stoplicht moet stoppen. Gebruik je versnellingen als je fietst, laag beginnen en hoger gaan als dat nodig is.

Hoe kan ik het beste afremmen?

Omdat een e-bike erg hard kan gaan, is het van belang dat je ook goede remmen hebt. Bij ons is de linkerrem altijd je achterrem en de rechterrem je voorrem. Alle Ostrichoo e-bikes zijn uitgerust met krachtige en onderhoudsvriendelijke schijfremmen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws: